sâmbătă, 11 aprilie 2015

Și eu, totuși, iubesc să iubesc!


Salutare,

Am primit această provocare de la Angela, The land of books. Mulțumesc!

„Iată provocarea: Realizați o imagine, o serie de imagini, citate, articole, filmulețe sau desene, orice vă face fericiți, tot ce iubiți voi. Adăugați la această postare imaginea de mai sus și provocați-vă măcar un prieten să facă asta, pe blog, pe twitter sau facebook, tumblr, google, instagram. Motivul este simplu. Violența din jurul nostru, prea multă, prea pătimașă, îndeamnă la răutate, la ură, la suferință și nu mai vreau să văd asta. Finalitatea este următoarea: ce simțiți când vă lăsați în voia sentimentelor? Când vă așterneți cele mai frumoase amintiri, momente, persoane pe hârtie, când pictați, când priviți apusul. Zâmbiți? Ei bine, iată finalitatea. Dacă, pentru o clipă, am reușit prin această provocare să vă fac fericiți, mi-am îndeplinit sarcina.”

S-a făcut! Deci nu prea o să intru în detalii, mă voi referi strict la, evident, cărți, și unele lucruri care îmi plac deopotrivă, nefiind prea „personale”, ca să le zic așa.

Eu iubesc cărțile. E un lucru de la sine înțeles, cred. Când am să fiu la casa mea, aș vrea să am o bibliotecă mare, mare, mare, cu multe cărți și volume care îmi plac. Iată câteva din cărțile care mi-au ajuns la inimă:


Toată seria tolkienistă. Tare mi-e drag acest scriitor.




Seria scriitoarei mele preferate, încă în viață, Alice Munro. Îmi lipsește „Dragă viață”, pe care am dat-o cadou unei prietene, însă am să fac rost de ea curând, iarăși. Abia aștept următoarea traducere.



Cărțile scrise de Gabriel García Márquez pe care le am: „Povestea târfelor mele triste”, „Funeraliile mamei mari”, „Dragoste în vremea holerei”. Toate au recenziile pe blog!




Da, da, colecționez semne de carte, și-mi face plăcere. Iar acest semn handmade este unul dintre cele care m-au surprins cel mai mult, primit de la o prietenă. Pe partea cealaltă este un mesaj mai, hmm, personal. (big-grin)



Un semn de carte care este special, primtit de la o prietenă foarte dragă și de treabă. Pup, Violoncel!


Observați ce scrie? Motto-ul blogului, hehe.


Câteva dintre semnele de carte preferate. Îmi plac enorm cele de la Libris, iar cele de la Books-Express îs super drăguțe și smart. Hehe!


Aceste semne de carte au o valoare spirituală mai mare. 


Iar aici îmi țin acele amintiri, bilețele, scrisori, mici chestiuțe care, peste timp, îmi vor aduce aminte de trecut.


Pentru că o iubim pe doamna de biologie. Aici eram la Universitatea de Medicină și Farmacie, discutând despre „cât de cool este creierul”. A fost foarte interesant!


Pentru că această pisică îmi face, pe bune, zile amare, dar e așa de jucăușă și alintată, vai, vai. Mai că mă bat cu ea pentru cărți. Anca, promit că revin cu poze noi!


Pentru că iubesc să primesc chestii...


.... și coincidențele frumoase!


Și pe Legolas, bineînțeles. (laughing) Serios, personajul acesta îmi place enorm de mult, debordează magie prin toți porii. Elfii îs a-we-so-me!

Voi ce iubiți? Dau această provocare mai departe oricui vrea să se distreze!
 

19 comentarii:

  1. Frumos...cred ca voi prelua si eu provocarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. moooma ce te invidiez pentru seria lui Tolkien !
    ...imi plac semnele celor de la libris, dar la ultima comanda nu am primit nici un semn de carte.Am foarte dezamagita pentru ca imi plac si le folosesc pe cele 2 care le am de la ei.

    aa ai o adresa de email? Vreau sa te intreb ceva.Multumiri anticipate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neața, Hristos a înviat! Sigur că mă invidiezi, și eu m-aș invidia dacă nu le-aș avea. :)) Mie-mi plac mult pentru că au citate, dar nu vreau să le folosesc. Adică, folosesc doar câteva semne, eventual dubluri: unul l-am folosit vreo patru-cinci luni, apoi s-a cam deteriorat și, na, a trebuit să iau altul, pe care cred că-l am de vreo trei ori. Da, cam răruț pun ei semne de carte prin comenzi, dar la câte comenzi au, îmi dau seama.

      Sigur, mă găsești la andrei.cioata17@yahoo.com. O zi frumoasă, mulțumesc că ai trecut pe-aici!

      Ștergere
  3. Da, pisicul tău merită iubit :D Am văzut de curând o cărticică, Motanul meu este un ipocrit şi m-am gândit la voi :))) Promit să îi fac şi poze data viitoare când merg într-o librărie.
    Cărţile scrise de Alice Munro s-au reeditat, am văzut ediţia nouă cu 30% reducere în librăriile Humanitas :). Deci, dacă a mai rămas ceva în buget după Paşte poţi să ai grijă să nu mai rămână nimic acum :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Trebuie neapărat să îi faci o poză! Știu, îs cele de al chișcuri, îs aceleași cu cele de la Litera. Doar că au altă coperta, și s-a reeditat doar „Prea multă fericire”. :D Oricum, am de gând să-mi satisfac plăcerile cu niște Eric Schmitt. Zi frumoasă!

      Ștergere
    2. Eu voiam să fac o comandăși tot adăugam cărți, la sfârșit când am văzut suma nu puteam să cred. Încă mă mai gândesc dacă o dau....

      Ștergere
    3. Haha! :)) Grijă la buget, dar și când or ajunge cărțile acasă....

      Ștergere
    4. Da, aşa e :))) Dar şi grija la buget e importantă. Oricum tocmai mi-au ajuns cărţile câştigate la un concurs, abia aştept să pun mâna pe ele.

      Ștergere
    5. Ce cărți, ce cărți? Și mie mi-au ajuns câteva colete de la poștă. Frumoase surprize, hehe.

      Ștergere
    6. Păi mi-a ajuns un pachet cu 5 cărţi despre călătorii şi locuri care merită vizitate, de la Polirom. Ştiam că trebuie să fie trei şi surpriză, sunt 5! :D Şi ieri mi-a venit şi un colet cu două cărticele câştigate la un concurs pe blogul Angelei :D dar nu am apucat să merg la poştă după ele, luni însă merg sigur.

      Ștergere
    7. Uhm, frumos, să le citești cu drag. Cred că au și poze, nu? Și eu trebuie să pun coletul, luni cred că ajung și eu.

      Ștergere
    8. Nu au poze, arată ca nişte romane, sunt un fel de jurnale de călătorie, au cam 300-400 de pagini fiecare. dar par extrem de interesante.

      Ștergere
    9. Interesant! :D Spor la citit, atunci. Sper că au și cu Egipt, mereu mi-am dorit să ajung acolo.

      Ștergere
    10. Nu, au Patagonia, Amazon, nisipurile arabe, cu trenul prin Asia şi munţii Apalaşi. Şi eu am vrut mereu în Egipt, până să ajung la liceu voiam să fiu egiptolog.

      Ștergere
  4. Drăguță provocare. Cred că o voi face și eu odată, imi place perspectiva ei ^.^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să încerci, mi-ar face plăcere să citesc! Zi plăcută.

      Ștergere
  5. Minunat semnul de carte cu "So many books, so little time", e probabil un must have pentru orice cititor. Si e tare draguta pisicuta ta, are si sora mea una iar cand eram mica locul ei de joaca era pe rafturi, printre carti ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, e foarte drăguț semnul de carte, deși nu-l folosesc. E la colecție, acolo! :) Hihi, a mea mai și doarme pe acolo, atunci sunt mereu cu ochii pe ea ca să nu dărâme ceva. Mulțumesc pentru prezență, te mai aștept.

      Ștergere