sâmbătă, 29 august 2015

Leapșa: Jocurile copilăriei





Ultima leapșă și gata. Asta chiar e drăguță!

Am preluat-o de AICI, foarte drăguțe răspunsurile Dianei și îmi place că împărțim același vis de a deveni medici. Doamne ajută și să ne auzim cu bine, atât timp cât vrem acest lucru și, într-adevăr, luptăm pentru el, este imposibil să nu reușim. Imposibil!






1. Un vis mare, mare?

Un vis mare? Pe plan profesional, să devin medic. Să devin medic și să ajut lumea, să știu că poate, la sfârșitul unei zile, cineva o să-și aducă aminte de mine. Să știu că am putut ajuta și că mâinile mele nu mi-au slujit doar să mă hrănesc și să-mi coordonez viața, ci să și dau, la rându-mi, viață. Nu știu, e o chestie etică, aș spune, este ceva ce chiar îmi doresc să fac. Pe plan spiritual, îmi doresc să fiu fericit și să mă regăsesc. De asemenea, un alt vis la fel de mare precum primul, este de a călători în întreaga lume. Chiar îmi doresc asta, iar la finele vieții mele aș fi extrem de trist, neîmplinit dacă m-aș uita retrospectiv și n-aș putea „lăuda” cu un palmares internațional.

2. De ce scrii?

Pentru că mă ajută și îmi dă speranță. Prind, așa, curaj să trăiesc. Este ciudat! La fel este și cu cititul. Dacă n-ar exista muzica, cititul, scrisul, cred că aș trăi o viață dramatică. Zău!

3. Ce faci când plouă?

Sincer, de multe ori îmi place să adorm. Să aud cum stropii se estompează în urechile mele. De asemenea, ador când plouă seara, cu tunete și fulgere, iar eu stau în pat și citesc. Citesc când plouă, da, cred că orice cititor sănătos face asta. Îmi place să mă mai plimb prin ploaie - dar cu umbrela - și să simt mirosul asfaltului răcit. 

4. Cel mai amuzant film văzut?

Îs o persoană tristă, haha. Glumesc. Nu știu, serios, nu știu care a fost cel mai amuzant film la care m-am uitat. Nu prea mă uit la filme de comedie. Cred că ”Everything is illuminated” (dar nu e comedie, de fapt filmul este dramatic și foarte frumos, însă are unele scene destul de amuzante). 

5. Dacă n-ai fi fost om, ce ți-ai fi dorit să fii?

Elf. Sau pasăre.

6. Cea mai faină zi pe care ai avut-o?

E personal! (chuckle)

7. Melodia pe care o asculți exagerat de mult zilele astea?


8. De ce ți-e frică cel mai mult?

Eșec.

9. Viața pentru tine într-un cuvânt?

Naștere.

10. De ce te uiți la filme?

„Pentru că viața mea nu-mi ajunge”, zice Pessoa. Bine, el se referă la cărți, dar de ce să nu ne referim și la filme?

Dau mai departe TAG-ul cui vrea! :) 

18 comentarii:

  1. Frumos, mie-mi place mult „Necunoscuta din umbră” pentru că e chiar... genial ! Adică, toată intriga, suspansul, toooot! Și îmi place mult și filmul ăla, „Bunicul de la facultate” care-i... cel mai tare film ever ! Într-un fel :)) Îi voi face și recenzie, sper, deși nu prea fac recenzii la filme, însă poate intru și la obiceiul ăsta. Și apropo de Titanic, l-am văzut acum câteva zile și camera nu s-a uscat. De lacrimi. Cine are dreptate ? Cineee ? Tu, din nou. :)))
    Frumoasă leapșă, acum mă uit peste cealaltă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Filmul? Am să-l caut și eu. N-am văzut „Bunicul la facultate”, dar sună amuzant titlul. Mersi de recomandări! Să încerci să faci și recenzii la filme, e distractiv. Pupici! (hug) Și mă bucur că ai văzut „Titanicul”, ți-am zis eu că o să-ți placă! :)))

      Ștergere
  2. Ma bucur tare mult ca ai preluat tag'ul si ma bucur si mai mult ca avem acelasi vis si sunt total de acord cu tine, daca vrem, e imposibil sa nu reusim.
    Nici eu nu ma uit la comedii, mai ales la alea care au ras pe fundal, sunt un pic creepy.
    Trebuia sa ma gandesc si eu la elf! nu mi-a trecut prin gand nicio secunda :))
    Eu cred ca am avut timp de 2 luni o obsesie cu melodia asta....si acum am alta obsesie Broods- Bridges, de asta sper sa scap mai repede :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mă bucur că l-am făcut, a fost fun! Vai, Doamne, mai ales alea! :)) Îs creepy și au un râs dintr-ăla electric și bleah. Elfii îs așa sexy și șmecheri și frumoși, dap, aș fi vrut să fiu un elf.
      Am să caut melodia, te anunț cum e. Pupici!

      Ștergere
  3. Ma bucur mult ca ai facut aceasta leapsa. Imi plac raspunsurile tale si sunt asa de... motivationale? Cred. Ideea de a deveni doctor e frumoasa. Ai pus-o intr-o lumina de speranta si-ti urez mult succes in a-ti indeplini visul! Eu as vrea sa devin jurnalista. God help us all!
    Imi place citatul lui Pessoa. L-am notat acum si-l tin minte bine! ;)
    *hugs*
    Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, dragă Diana. Mă bucur că îți place citatul lui Pessoa. Doamne ajută, da, să ne vedem cu visurile realizate și fericiți! Spor la citit și ne citim! (hug)

      Ștergere
  4. Foarte frumos visul de a deveni doctor, mult succes si iti doresc ca acest vis sa devina realitate. E o meserie nobila. Nici mie nu imi plac comediile, mai ales ca in ultimii ani sunt din ce in ce mai prost realizate. O singura comedie romantica m-a relaxat pentru ca a fost destul de bunicica Leap year. Si eu ador mirosul de asfalt ud, dar si mai bun este mirosul de pamant dupa ce a fost racorit de ploaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulșumesc mult pentru cuvinte și pentru recomandările de filme, am să le am în vedere. O comedie romantică, acum îmi amintesc, care mi-a plăcut și mie a fost ”The Ugly Truth”, parcă, sau ceva de genul. Daaaa, așa-i, mirosul de pământ, Doamne!

      Ștergere
  5. Să ştii că m-am abţinut să fiu puţin răutăcioasă :D şi rar mă abţin.
    Şi mie îmi place ploaia, o ador, în special ploaia caldă de vară, toamna îmi place numai dacă sunt înauntru când plouă.
    Am văzut o grămadă de filme amuzante, majoritatea animaţii. Acum, trebuie să-l menţionez pe Ted, în special că am o obsesie pentru ursuleţi, în mod deosebit pentru cei de pluş.
    Oricum, dacă n-aş fi om mi-ar plăcea să fiu o formă de divinitate :D. Ambiţii mari, ce pot să zic :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răutăcioasă? :)) De ce? Eu nu prea mă uit la animații și celelalte. M-am uitat la „Minioni” și, trist, nu prea mi-a plăcut. De Ted am tot văzut și gif-uri, secvențe, dar meh. Daaa, divinitate. Nu vrei cam multe?!

      Ștergere
    2. Ted nu e animatie si acum a aparut si doi :D (nici macar nu e indicat copiilor).
      Pai, am vrut sa fiu rautacioasa sa iti spun ce ar fi trebuit sa stii ca viitor doctor, nu cu mainile se face viata :))
      Daca nu iti pui obiective inalte cum sa ajungi departe? divina mea persoana suna bine :D

      Ștergere
    3. :)) Daaa, știu, mai face scene obscene și cu degetul acel ursuleț nărăvaș! :)) Hahahahaha, bună aia cu mâna, mey, Anca. Păi așa, se spune că nu ai țintești prea sus decât atunci când te sperii de idealurile tale.
      Zi faină!

      Ștergere
    4. Până nu-mi topeşte soarele aripile nu pot să zic că am zburat suficient de aproape :D
      Ei, face multe ursuleţul ăla, dar tot e pufos şi drăgălaş (într-un fel oarecum pervers rău). Cică în partea a doua se cuminţeşte şi se însoară.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult și bine te-am găsit pe-aici! Salutări!

      Ștergere
  7. Ce drăguță e postarea asta, îmi plac mult răspunsurile tale, mai ales că mă regăsesc în ele! :D Asemenea ție, visul meu este să călătoresc, chiar îmi doresc din toată inima asta..mai ales că am descoperit un citat și mă gândesc mereu la el: "I travel because life is short and the world is huge!" Ai fost plecat pe undeva până acum? :D
    Ah, și îți recomand un film, este în italiană, dar sunt sigură că o să-ți placă..eu îl ador, e filmul meu preferat: La vita e bella

    RăspundețiȘtergere
  8. 8. De ce ți-e frică cel mai mult?

    Eșec.

    9. Viața pentru tine într-un cuvânt?

    Naștere.

    Te inteleg aici! :) Si al doilea raspuns imi place. E foarte bine sa iti fie frica de esec, iar asta te motiveaza de altfel.

    RăspundețiȘtergere