sâmbătă, 29 august 2015

Premiile Liebster (II)


 
Mulțumesc frumos echipei de la Shattering Words pentru faptul că m-au nominalizat, chiar îmi era dor să răspund la întrebări (de altfel, am niște leapșa nefăcute, așa că urmează niște postări). 

Reguli:

  • Mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat scriind link-ul către blogul ei în postare;
  • Răspunde la toate întrebările primite;
  • Nominalizează 11 bloggeri;
  • Formulează 11 întrebări la care ei să răspundă;
  • Nu ai voie să-l nominalizezi pe blogger-ul care te-a nominalizat deja;
  • Trimite-le link-ul bloggerilor numiți printr-un comentariu, pentru a-i anunța de TAG.
Acum, întrebările:

1. Unde preferați să citiți o carte?

Sincer, cel mai cu spor citesc atunci când sunt în tren. E foarte liniștitor (bine, și atunci când este liniște în jur). Ori în pat, seara, când sunt obosit! În fapt, cam oriunde.

2. Ce țară ai vrea să vizitezi și de ce?

Egipt, definitely. Îs fascinat de această țară, încă de când eram mic și vedeam piramide, mumii, atâta nisip și zeci de cămile dintr-alea ciudate. Nu știu, trebuie să ajung acolo măcar o singură dată în această viață. E un moft pe care trebuie, neapărat, să-l satisfac!

3. Dacă ar fi să călătorești în timp, în ce poveste ai vrea să apari?

De fapt, mereu am susținut că m-am născut în era nepotrivită! Haha! Adică, vreau să spun că mi-ar plăcea enorm să trăiesc vremurile lui Jane Austen, nu știu, când totul era atât de simplu și atât de frumos. Dar ca să răspund la întrebare, mi-ar plăcea să apar în „Pe aripile vântului”, de Margaret Mitchell.

4. Romane polițiste sau horror? De ce?

Sincer, când eram mic citeam doar romane polițiste, crime, dintr-astea cu anchete și probe, ADN, amprente. Horror nu prea am citit, de fapt, sau ce-am citit n-a fost tocmai bun. Deci am să aleg genul polițist.

5. Prietenii tăi apropiați citesc?

Hm. Cei apropiați da, aici numărând vreo doi-trei.

6. Ce impresie ți-au lăsat persoanele din spatele blogului?

Sincer, mie mi se pare că faceți o treabă awesome. Adică zău, aveți gusturi variate și, astfel, vă pliați pe target-ul mai multor cititori. Spre exemplu, am găsit nenumărate cărți pe care le-am citit printre recenziile voastre. Și mi-a plăcut și mai mult atunci când am văzut că ați avut viziuni diferite, că le-ați dat alte conotații și le-ați înțeles altfel. :) Deci, vă urmăresc cu drag și să aveți spor în continuare.

7. Cu ce personaj feminin/masculin crezi că ai putea fi prieten?

Masculin, hmm, să zicem că mi-ar plăcea să fiu prieten cu elful Legolas, creat de Tolkien. No, am eu ceva cu ăsta, ce să-i fac? Feminin, cred că mi-ar plăcea tare mult să pot vorbi cu Scarlett O'Hara, ori cu Anna Karenina. Nu știu, mi-ar plăcea!

8. Ai vrea să te apuci să scrii o carte și să o publici?

Visuri!

9. Ne poți face un top cu cinci filme sau seriale pe care le recomanzi?

Filme, da, pentru că la seriale nu prea mă uit:
  1. „Amour”;
  2. „Cititorul”;
  3. „Culoarea Purpurie”;
  4. „Revolutionary Road”;
  5. „Little Children”;
  6. „The Holiday”;
  7. „Never let me go”;
  8. „Lord of the rings” (toate trei părțile);
  9. „The hobbit” (toate trei părțile);
  10. „Who killed Soraya?”
Bine, aș mai putea continua! Îmi plac filmele, mai ales dramele.

10. Care este anotimpul tău preferat?

Chiar n-am idee. Cred că primăvara. Dar îmi place și vara, mai ales că vine odată cu vacanța. Și iarna, da, ador iarna. Iar toamna mă inspiră.

11. Care este autorul tău preferat? Ce-ai citit prima dată de la el?

Aș zice Margaret Mitchell, dar din păcate nu mai e printre noi. Aici, aș continua cu „Pe aripile vântului”. Totuși, autoarea mea preferată încă în viață este Alice Munro. Ea m-a făcut să-mi placă proza scurtă, iar prima carte pe care am citit-o a fost „Dragă viață”.

Cam asta a fost tot. Nu știu cui să dau TAG-ul mai departe, serios, vă invit să-l luați dacă vi se vor părea interesante întrebările. Când aveți timp, na!


  1. Dacă ar fi să fii o carte, raportându-te la psihicul tău, ce gen ai fi? 
  2. Ce-ai alege între un scriitor clasic și un scriitor contemporan?
  3. Ce părere ai despre poezia românească?
  4. Crezi că gusturile se discută sau se învață?
  5. Câte cărți cuprinde biblioteca ta?
  6. Care este autorul care a reușit să-ți ajungă cel mai bine la inimă și a cărui colecție ai vrea s-o ai în totalitate?
  7. Care este prima carte la care ai plâns? Dar primul film?
  8. Dintre toți câștigătorii Premiului Nobel pentru literatură, pe care i-ai citit până acum?
  9. Ce editură românească crezi că își face cel mai bine treaba? De ce?
  10. Ce bloguri urmărești cu drag? 
  11. Ce i-a spune scriitorului tău preferat dacă ar fi în fața ta?
Liberi la distracție! :) Mulțumesc, încă o dată, Shattering Words. Mi-a făcut plăcere!

17 comentarii:

  1. ha si eu am cateva nefacute, dar nu prea gasesc timp liber :D
    Nu m-ai nominalizat dar iti raspund aici la 2 sau 3 intrebari:
    Deci sa vedem 1- aș fi cu siguranță un thriler -sunt foarte energica(după parerea prietenilor mei) , cu o personalitate puternica și mereu ma trezesc ca rezolv problemele celor din jur.
    si mai raspund la 6-Scriitorul preferat este Carlos Ruiz Zafon.Nu am cuvinte sa descriu modul cum scrie acest autor. Am cateva carti scrise de el, dar din pacte nu toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Eu le-am terminat, slavă Cerului, azi pe toate. Nu am mai nominalizat pentru că nu știam cui i-am dat data trecută, deci nu voiam să mă repet. :)) Ohoh, foarte tare, eu cred c-aș fi o combinație de de toate, uneori chiar și SF. De ceva vreme și eu vreau să-l citesc pe Zafon, mi l-au recomandat foarte mulți. Mulțumesc de vizită!

      Ștergere
  2. Imi plac foarte foarte mult raspunsurile tale si imi place ca nu spui un cuvant si gata, ne spui si poveste din spatele alegerii si asta ma incanta.
    1. Si eu ma simt destul de bine citind in tren, desi am facut asta o singura data, citeam "Malad".
    2. Sweet Egipt <3 Si eu vreau sa-l vizitez din acelasi motiv, gasesc chiar foarte interesanta arhitectura egipteana, dar si istoria Egiptului. Nu stiu eu prea multe despre niciuna, doar de prin filme, dar ce poate fi mai bun decat sa afli cand esti chiar acolo?
    3.De fiecare data cand am o intrebare de genul si eu raspund in timpul lui Jane Austen sau Kate Morton, le pun pe mandoua pentru ca nu pot alege :D "Pe aripile vantului" nu am citit si cred ca asta e unul dintre cele mai mari goluri in lista mea de carti citite, doar ca nu am impulsul necesar pentru a ma apuca de ea.
    4. Eu nu sunt incantata nici de politiste, nici de horror, nu ma atrag in mod deosebit, desi sunt destul frumoase care au ca gen secundar una dintre aceste doua, dar tot nu ma dau in vant, politiste as alege si eu, Sherlok :))
    5. Tot doi 2-3 prieteni apropiati care citesc am si eu si avem gudturi destul de apropiat si imi place sa le mai fiu biblioteca :))
    6. Fetele de pe Shattering words imi lasa aceeasi impresie si mie si chiar acopera o gama larga de genuri si gusturi. Bravo lor!
    7. Legolas <3 cartea nu am citit-o, dar la cat de detaliate au fost filmele nici nu stiu daca mai e nevoie :D
    8. Cel mai bun raspuns pe care il puteai gasi :))) desi, te citez *nu foarte exact* daca vrei, e imposibil sa nu reusesti.
    9. 5 de pe lista ta le-am citit si eu si pot fi de acord cu tine, sunt foarte frumoase. Eu de obicei nu prea retin la ce ma uit, imi amintesc de ele doar daca le vad imaginea sau le aud povestea, dar de multe ori le inchid bine intr-o camaruta din capul meu :))
    10. Mie imi place toamna <3 apoi primavara e pe lista mea, vara si codasa este iarna. Nu prea-mi place iarna :D
    11. Iar "Pe aripile vantului", incep sa ma gandesc serios sa o citesc :)) Am doua carti de Alice Munro in biblioteca, dar nu ma atrag foarte mult :D

    La intrebarile tale o sa raspund pe blog, initial voiam aici, dar dupa am dat de intrebarea 4 si mi s-a parut ca isi merita locul mai la vedere, pe un blog adica (doua daca-l punem si pe al tau :)) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! :) Mersi că ai făcut și TAG-ul aici. De asemenea, crede-mă, chiar merită să citești „Gone with the wind”, n-ai să regreți niciun minuțel. Mie Alice Munro mi-a plăcut foarte mult, abia aștept alte traduceri de la ea. Aștept să răspunzi la întrebări, pupici!

      Ștergere
  3. Îţi recomand eu un roman horror excelent, Exorcistul. Cred că merită să-l încerci :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit, de fapt, destul de multe despre el. Mersi mult, am să-l caut și îl cumpăr și apoi revin și cu păreri! :P

      Ștergere
    2. Este si film, foarte bun :D

      Ștergere
  4. Unde-i The Maze Runner? :))
    Și eu vreau să mă uit la unele din filmele alea. :D
    Îmi place întrebarea numărul opt. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si ce faci cand iti place o intrebare? Faci si tu tag-ul :D

      Ștergere
    2. Oh, am uitat de ăla! :)) Dar mi-a plăcut mult. Bine, am uitat de multe filme, dar na.
      Exact, ascult-o pe Anca. Valabil și pentru ea! :))

      Ștergere
    3. Sincer, da, chiar voiam să îți zic odată și odată: Doamne, de ce nu-ți faci blog? Citești o groază, ai cuvintele la tine, vocabularul! Ce mai aștepți?! :)) Serios!

      Ștergere
    4. Ai vorbit cu Angela? Că şi ea mă tot întreba asta. Am vrut să îmi fac un blog, aşa m-am apucat de urmărit bloguri despre cărţi. Dar nu am găsit o platformă care să facă ce vreau eu şi nu aş vrea să fie cu recenzii şi mai degrabă cu ..impresii? Nu m-aş putea abţine să nu dau spoilere şi să nu disec muuulte din câte citesc. Plus o perioadă aglomerată. Şi asta m-a dus la o amânare pe termen nelimitat.

      Ștergere
    5. Nu, n-am vorbit. Blogspot e OK, ai să te obișnuiești. Îs ok și impresiile, le poți lua ca un fel de recenzii, de altfel. Și te pricepi să vorbești despre o autor, despre carte. :)) Lasă amânarea, treci și fă blog, pe bune. :D Ai potențial!

      Ștergere
    6. Pe Blogspot am lucrat şi nu prea mi-a plăcut, dar mă apuc serios de căutat platformă care să mă mulţumească.

      Ștergere
    7. Între timp mă gândeam să mă apuc de scris recenzii pe Goodreads :D

      Ștergere