vineri, 28 august 2015

Un loc pe raftul meu (XIX)


Salutare,

După cum am promis, am revenit cu o postare de genul. S-au adunat ceva cărți, hehe, și încă mai sunt câteva pe vine. :) Iată ce titluri (24 la număr) și-au făcut loc în biblioteca mea:


Carte primită de la autoare, abia aștept să o citesc! Coperta este superbă, îi mulțumesc foarte mult!

Următoarele cărți le-am luat din recomandările unei prietene dragi, adică ea postase o poză în care spunea că și-a cumpărat cărți foarte ieftine de la Editura Humanitas, așa că am profitat și eu. Sunt tare furmoase!

Subscriu!

De asemenea. Mi s-a părut foarte interesantă coperta!

Am pricit această carte de la autoare, de la Ana Săndulescu. Sunt sigur că e superbă, am răsfoit-o puțin (ulterior, bine, o răsfoisem și prin Cărturești și alte librării) și mi s-a părut genială. Abia aștept s-o citesc. Mulțumesc, dragă Anaaa!

Pe Katherine Mansfield am descoperit-o de la „Jurnal trist”. Are o scriitură frumoasă, feminină și sensibilă. Abia aștept să citesc romanul!

Această carte am luat-o la un preț foarte mic. Mi-a plăcut coperta, plus că vreau să am cât mai multe cărți din această colecție.

Mi-am luat acest roman deoarece mi-a fost recomandat de o groază de prieteni. Abia aștept să văd cum e!

Romanul acesta a fost în Wishlist-ul meu ceva vreme. Plus că n-am mai citit nimic din acest gen de ceva vreme. O să pun mâna pe el curând!


Carte primită de la autoare. Îi mulțumesc nespus de mult pentru autograf și pentru exemplar. Abia aștept să călătoresc prin aceste „Camere de hotel” ale vieții. 

Am început acest roman aseară, pe la ora două noaptea. Pur și simplu minunat, cu o poveste foarte frumoasă. Am ieșit din zona mea de confort și am dat pe la extratereștri și chestii bionice. Recenzia cât de curând, mai am vreo patruzeci de pagini.

În sfârșit am ceva de Kate Morton în bibliotecă. Tot am auzit de această scriitoare, așa că am zis că trebuie să încep cu acest roman. L-ați citit?

Vecina mea a citit prima acest roman. Mi-a spus că i-a plăcut la nebunie, că e sensibil și frumos, așa că am zis să-l încerc și eu. Într-adevăr, unul dintre cele mai frumoase romane pe care le-am citit vreodată. Merit!

Am primit romanul acesta de la doamna Cornelia! Îi mulțumesc mult și abia aștept să-i descopăr povestea și să-i împărtășesc impresiile mele.

Romanul acesta l-am câștigat la un concurs al doamnei Dorina Dănilă. Îi mulțumesc frumos!

Acest roman mi-a fost oferit de autoare, căreia țin să-i mulțumesc foarte mult. Abia aștept să simt gustul „feliilor de lămâie”!

Am primit romanul acesta de la editură, pentru recenzie. Să vedem cum o fi, prea multe se-aude despre el.


M-a intrigat titlul, iar descrierea mi-a plăcut. Să sperăm că o să fie un roman bun!

Mi-a plăcut nespus de mult coperta, plus că am citit un fragment care m-a atras.

În sfârșit am reușit să pun și eu mâna pe aceste două cărți. Iubesc colecția aceasta, mi se pare foarte practică și estetică. 

Mi-am luat această carte din Cărturești; pur și simplu i-am simțit chemarea. De la același scriitor, Bernhard Schlink, am citit „Cititorul”, unul dintre romanele mele preferate. Aștept să văd cum este!

Mi-a plăcut descrierea, de aceea am zis că trebuie s-o cumpăr!


Ador această copertă, nu știu de ce. Abia aștept să citesc acest roman, am o certitudine ciudată cum că-mi va plăcea. Descrierea m-a atras!
Cam acestea sunt toate. Voi ce v-ați mai cumpărat, cu ce vă mai lăudați? :) Lecturi plăcute și să ne-auzim cu bine!

40 de comentarii:

  1. Wow cate carti, am citit si eu "Exuvii" care chiar a fost interesanta, astept recenzie sa vad ce crezi tu despre ea. Am de gand sa imi comand si eu "Calatoarea" dupa ce termin de citit ce am cumparat pana in prezent. Lectura placuta >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Mălina! Am să citesc „Exuvii” chiar de curând, abia aștept să văd cum să fie. Mulțumesc de vizită și spor la lecturi și ție! (hug)

      Ștergere
  2. AAA, ți-ai luat Exuvii!! Înțeleg că „Marele Gatsby” poate nu ți-a plăcut la fel de mult precum mi-a plăcut mie, dar asta... deci asta chiar cred că o să-ți placă mult! Și-apoi Călătoarea și Sticletele și Ne-am ieșit cu toții din minți, vaai, ce bine sună astea, bine măcar că am și eu una dintre ele! :)) Cred că începi să exagerezi cu cărțile de la Humanitas :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No, da ți-am zis că mi-am luat, nu? :)) Bine, haide, mi-a plăcut și „Marele Gatsby”, i-aș fi dat trei stele dacă nu mi-ar fi plăcut așa mult sfârșitul. Am să citesc și „Exuvii” și am să-ți zic cum e. Știu că sună bine, nu? Poi dacă erau ieftine, de ce să nu le cumpăr, la o adică? Să profit de reduceri, hehe. ADOR REDUCERILE! Lecturi plăcute!

      Ștergere
    2. Nu-mi amintesc să-mi fi zis de Exuvii. :)) Da, văd că adori reducerile. :))

      Ștergere
    3. Păi tu uiți rapid! Și lichidările de stoc, de fap, și pe astea le adort! :)) Asta i-am zis și Ancăi.

      Ștergere
    4. Aşa e, mi-a zis, există dovada scrisă şi odată ce un lucru e online el nu mai poate fi luat înapoi. Şi în plus, cum să nu adori reducerile? (şi lichidările de stoc)

      Ștergere
    5. Bine, bine, se poate să fi uitat na. Îmi asum asta. :))

      Ștergere
  3. Quasar si Anamneza trebuie sa-mi vina si mie saptamana viitoare, abia astept <3
    Camera groazei stiu ca a fost "pe val" anul trecut sau acum doi ani, dar pe mine nu prea m-a atras subiectul...
    Gradina uitata e foarte frumoasa!! Eu citesc "Orele indepartate" scrisa de aceeasi autoare. Abia astept sa vad ce parere o sa ai despre carte si desper scriitoare.
    Am citit chiar zilele trecute o recenzie a cartii Felii de lamaie si mi-a starnit curiozitatea, dar nu stiu foarte multe despre ea.
    Eu nu am citit Calatoarea, dar daca e la fel de buna ca serialul atunci are toate laudele mele. Eu o sa achizitionez cartile cand vor mai aparea si alte volume la noi ^_^
    Andrei, ai aici o colectie pe cinste, sper doar sa apuci sa le citesti pe toate <3 Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu abia aștept să citesc primele două cărți, sunt așa frumoase.
      „Camera groazei” m-a intrigat după titlu și descriere, cred că o să fie interesantă! :) De Kate Morton chiar simțeam nevoia să încerc ceva, pentru că am observat că e foarte citită, lăudată și, de asemenea, are și un rating mărișor pe Goodreads. Sunt sigur că n-o să mă dezamăgească, la o adică. Vreau să citesc cât mai mulți autori români, să le dau o șansă, de aceea m-am hotărât să le promovez cărțile! :) Sunt mulți care merită și e păcat să rămână în umbră.
      Nu știu dacă o să fie pe gustul meu „Călătoarea”, nici la seriale nu prea mă uit, noh, dar am să-i dau o șansă! :)) Oh, știu, am o colecție întreabă și e ciudat că, oricum, aveam o groază de cărți necitite și acum le-am mai luat și pe astea. Pfff! :)) Trăiesc o dramă. Mersi, Diana, și tu să ai parte de lecturi plăcute și frumoase!

      Ștergere
    2. Ca sa te impulsionez putin sa te apuci cat mai repede de Gradina uitat iti las lista mea de 10 motive(http://visepierduteintrestele.blogspot.ro/2014/08/gradina-uitata-10-motive.html). Eu am adorat-o pe Kate chiar din primul moment si cred ca o sa-ti placa si tie mult (sau cel putin asa sper) ^_^

      Ștergere
    3. Mulțumeeeesc, imediat mă uit! Pupici!

      Ștergere
  4. ce de carti :)) ma bucur ca te pasioneaza, si eu am cateva dintre exemplare, plus ca si mie imi place Katherine Mansfield. iar Anamneza parca arata si mai bine fizic, decat in poza de pe site. :) spor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mulțumesc mult. Da, mă pasionează într-adevăr! Oh, mă bucur că-ți place Mansfield. :) Mulțumesc, la fel.

      Ștergere
  5. Doamne, ce de cărți! :)))) Esti un cititor pasionat, te felicit din inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersik! :)) Încerc și eu să mă țin după cei mai buni!

      Ștergere
  6. Ce de titluri frumoase! Să le stăpânești sănătos! "Cel care mă aşteptă" e una dintre cele mai faine cărţi citite de mine anul acesta. Sticletele, Călătoarea şi Grădina uitată mi le doresc foarte mult. Şi Vina-i citită și mi-a plăcut tare mult. Evadări din iubire o am de tare mult în bibliotecă, dar nu m-a atras așa tare și n-am mai început-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumeeeesc, Andreea. Da, Doamne, „Cel care mă așteaptă” mi s-a părut magnifică, este, de asemenea, una dintre cele mai bune cărți citite anul acesta. Abia aștept să le citesc și eu. Mi-am luat „Evadări din iubire” pentru că e de la autorul care a scris una dintre cărțile mele preferate. Plus că acea copertă e superbă!

      Ștergere
  7. ABIA AȘTEPT SĂ VĂD DACĂ ÎȚI PLACE EXUVII! E o carte minunată! Lectură plăcută, par toate super interesante!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, clar am s-o încep curând la cât de multe aud despre acest roman! :)) Sunt sigur, de fapt, că o să-mi placă, la cum am răsfoit-o și la ce recenzii am citit!

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc Ozy pentru că mă înțelegi! E cea mai bună carte pe care am citit-o anul ăsta! Pur și simplu minunată, într-adevăr.

      Ștergere
    3. Vin și eu cu al treilea argument:))Nu pot spune altceva decât au spus ceilalți: foarte, foarte tare, una dintre preferatele mele, merita și recitita. Ma bucur ca ți-ai luat-o în sfârșit. E cea mai buna perioada sa fie citita (poate puțin mai devreme) dar neapărat! Mai avem și noi cărți bune.

      Ștergere
    4. Mulțumesc! :)) Deci, clar am s-o citesc cât de curând! Mersi de vizită!

      Ștergere
  8. Ce de cărți aici, yaay! Se vede că ai aut ceva treabă, în bibliotecă mai încap? Dacă nu, mă ofer eu să te ajut. ^_^
    Să ai mult spor la citit, chiar nu știu cum reușești să citești atâtea și să mai postezi și recenzii. Felicitări din partea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cărți frumoase, daaa! Sincer, nu, nu mai am loc de ceva vreme. Dar trebuie să-mi cumpăr rafturi. Am mers și am căutat, am tot căutat, dar ce găseam era total inestetic, mare, bleah, așa că am dat comandă la un tâmplar dar văd că se lasă așteptat! :)) Mulțumesc mult pentru felicitări, nici eu nu știu cum reușesc. Mi-a intrat în reflex. Dintr-ăla voluntar, învățat! Haha!

      Ștergere
    2. Știi, dacă nici tâmplarul nu e de ajutor...sunt aici. Hihi, glumesc. Uite am văzut acum ceva timp o idee super, am zis că am să încerc și eu când nu voi mai avea loc în bibliotecă.
      Uite pe Pinterest : https://www.pinterest.com/pin/75505731227292086/
      Chiar vreau să încerc, abia aștept să nu mai am loc în bibliotecă. :))

      Ștergere
    3. :)) No, de ce să glumești? Tu faci chestii awesome, eu n-aș avea răbdare niciodată. Doamne, ce frumoase-s astea. Dar îs o groază de cărți și asta ar însemna să umplu toți pereții! Așa că mă limitez la domnul tâmplar și la concediul lui prelungit :)) Mulțumesc mult de vizită!

      Ștergere
  9. Ce carti multe si frumoase.... Abia astept sa iti aud parerea despre Gradina Uitata. Cartea Garden Party este o colectie de proza scurta, autoarea are un stil genial, povestirile din aceasta colectie te fac sa te simti plin de nostalgie, fantastic. Am citit Garden Party cu 2 ani in urma, si inca nu am uitat senzatia care mi-a dat-o, cartea aceasta este ca o plimbare in gradina pe timp de primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu abia aștept să citesc pe Kate Morton. De Mansfield, am mai zis, am citit „Jurnal trist” și a fost printre primele cărți cumpărate de pe Libris. De fapt, prima mea comandă de pe Libris a cuprins și această carte. Mi-a plăcut enorm de mult, autoarea are un stil așa sensibil și frumos, Doamne. Mulțumesc pentru recomandare, abia aștept s-o citesc, plus că eu sunt un mare fan al prozei scurte.

      Ștergere
  10. Cate carti, a trebuit sa imi iau notote inainte sa scriu acest comentariu :)) Legat de Anamneza sunt extrem de curioasa de cand am citit interviul pe care l-ai postat. Calaretul suedez, Gradina uitata si Sticletele de mult le vreau, la fel Cel care ma asteapta, trebuie sa ma apuc si de ea. In numele mamei suna extrem de bine, ma face curioasa, si Camera groazei a inceput sa planga dupa mine cum am vazut-o. Calatoarea trebuie sa o citesc de cand am aflat ca Litera a publicat volumul 7 (ei bine, doar speram la volumul 1).
    Millenium, Stieg si eu trebuie neaparat sa o citesc pentru ca iubesc seria Millenium. Nici nu stiam de ea, desci multumesc! (Portofelul meu nu iti multumeste, dar sufletul e mai important decat portofelul).
    Exuvii o vreau de cand am citit pe blogul Angelei despre ea,a mea trebuie sa fie. La ce recenzie i-a facut nici nu as putea sa nu o vreau.
    Cartile de parenting nu mi se par tentante, niciodata nu mi s-au parut, nu cred ca exista o forula magica pentru cresterea unui copil.
    Dar, din toata postarea, cel mai tare am fost socata ca citesti SF, inca nu imi vine sa cred. Abia astept sa vad recenzia:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Haha! Abia aștept s-o citesc pe Ana Săndulescu, de când cu interviul chiar mi-a crescut pofta pentru acest roman. Clar trebuie să citești „Cel care mă așteaptă”, sunt sigur că o s-o prețuiești așa cum am prețuit-o și eu. :)) „Camera groazei” o voiam de ceva vreme, haha, abia aștept să văd cum e și asta. Acum, că am câștigat jurnalul acela cu „Millienium, Stieg și eu”, clar am să am și eu în vedere acea serie. Plăcerea mea!
      Care cărți pentru parenting? :D
      Și eu abia aștept să fac recenzia, Doamne, am o groază și tot nu reușesc să le dovedesc. Pfff! :)) Seară faină!

      Ștergere
    2. Recenzia mea a dat roade, mă bucur! :)) Da, trebuie să citiți Exuvii (valabil atât pentru tine, Anca, cât și pentru Andrei și restul lumii care mai citește asta), și da, știu că sunt extrem de subiectivă dar, la naiba, chiar dacă n-o să vă placă în totalitatea, tot tre' să vă placă ceva acolo! Ar trebui să mă apuc să mai postez citate pe pagină poate, fiindcă am selectat o grămadă! :))

      Ștergere
    3. Aşa să faci, postează citate, măcar puţin să mă bucur şi eu până o să am cartea. Eu zic că mai toate recenzile tale dau roade :D.
      Andrei, din câte ştiu, "Ne-am ieşit complet din minţi" e o carte de parenting sau pe acolo, citisem câteva recenzii şi am rămas cu impresia asta. Şi dă-i înainte cu recenzile, abia aştept să o citesc pe cea de la Cel care mă aşteaptă.

      Ștergere
    4. :))))))))) Nu știu dacă e de parenting, descrierea nu sună așa și plus că a luat și premiu. Hmm! Bine, bine.

      Ștergere
    5. Poate fac o confuzie, şi eu mai uit :)) O să îmi spui exact după ce o citeşti.

      Ștergere
    6. M-am uitat prin ea și nu pare! :)) Adică am văzut că era scrisă din perspectiva unui copil, parcă, deoarece zicea că ai ei fac sex și îi aude, sau ceva de genul! :D

      Ștergere
    7. Mea culpa, m-am incurcat :D Atunci astept sa imi spui cum a fost.

      Ștergere
  11. Vai nici nu știu de unde sa încep:)) De Exuvii am zis, hmm vreau sa citesc Cel care ma așteaptă. Uuuuu, cartea aceea despre Stieg Larsson, am văzut recent un documentar despre el, destul de interesanta povestea din spate. Ca sa nu mai spun ca pana ajung sa citesc chiar trilogia:))) Știu cum e sa vrei cărți de autorul care a scris o carte preferata, nu ne putem rezuma doar la una. Asa sunt eu cu Nabokov, Orwell, Fitzgerald, Salinger, Margaret Mitchell la care nu mai ai ce. Nu știu dacă se ridica la rangul Cititorului, o sa ne spui tu. Îngerul albastru cred ca îl am și eu într-o ediție veche, acum ca il vad aici poate îl scot la lumina.
    Cu atâtea cărți m-am zăpăcit de-a dreptul, salutari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Dap, te înțeleg perfect. De Mitchell știu că mai era o carte, ceva cu o insulă, dar e păcat că nu a scris mai multe. Uff! Nu cred că se va ridica la măreția „Cititrului”, dar aștept să văd. Din câte am răsfoit, îs ceva povești de iubire dar sunt sigur că ascund lucruri subtile. :)) Mi-am luat „Îngerul albastru” pentru că m-a atras foarte mult coperta, plus că era destul de ieftină.
      Mulțumesc de vizită! :)) Salutări și spor la lectură!

      Ștergere
  12. Mama!! Ce de carti iarasi! :)) Sa le citesti cu drag.

    RăspundețiȘtergere